En bil kommer lastad

den 7 augusti 2011, kl 12:59


Här kommer ett försenat vykort till alla dem som inte trodde att utflyktsbilen skulle ta oss hela vägen till det finska bärkollot. Ni hade fel. Den största utmaningen var egentligen hemfärden, att få rum med alla bär. Men det gick, och vi kom hela vägen hem med. På bärkollot testade vi förresten flera av era rödvinbärstips, exempelvis kokades det kräm en eftermiddag. Kräm som i vanliga fall kan bli lite för mycket av det söta, blir alldeles lagom uppfriskande sötsyrlig med just röda vinbär. Vi serverade krämen till efterrätt, i små koppar med mjölk. Riktigt sommargott, har ni fortfarande klasar på vinbärsbusken så testa vetja!

Rödvinbärskräm
Sjud 1 liter röda vinbär med en lite vatten några minuter tills dess bären kokat sönder. Sila och koka upp saften igen med några msk socker, smaka av så att det blir lagom efter tycke. Red med några msk potatismjöl. Servera med mjölk och en skvätt grädde.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “En bil kommer lastad”

  1. Sannas Goda kl 21:10, den 7 augusti 2011

    Vilken fin bild på all saft och bilen! Och allt ser väldigt gott ut. Bullarna på tidigare inlägg ser också fantastiska ut, måste testas!

  2. Mårtenssons kök kl 21:31, den 7 augusti 2011

    Fick ni överhuvudtaget plats i bilden själv, eller var någon fastsurrad på taket?

    Välkomna hem, att ni haft det bra är vi helt säkra på!

  3. Camilla kl 22:27, den 7 augusti 2011

    Vilken alldeles underbar bild! :) Hur fick ni plats med allt detta i bilen? :)
    Ja, men Gräsö var fantastiskt gulligt ju. Ungefär lika långt från Furuvik som från Uppsala kan jag tänka. Har du några smultronställen där att dela med dig av? Vi blev så förälskade i ön att vi började leta sommarhus där… :)

  4. Emmy kl 09:04, den 8 augusti 2011

    Vilken fin bild! De där bubblorna rymmer mycket last vet jag. Min familj när jag var barn (5 pers) åkte varje sommar på bil- och tältsemster i ett par veckor med i en vit bubbla. De har oanade stuvningsutrymmen ;-) För det var inte lite ni fick med er hem!

  5. Kim kl 20:39, den 8 augusti 2011

    Men åh! En sån bil vill man ju ha… speciellt om den är fullastad med bär.

  6. tina kl 08:49, den 9 augusti 2011

    Sanna: Ja, testa bullarna vetja! :-)

    Mårtenssons kök: Vi fick plats! ;-)

    Camilla: Vad kul att ni hittat Gräsö, jag ska klura och återkomma!

    Emmy: Det låter som en härlig semester det! :-D

    Kim: :-)

  7. Anna B kl 14:09, den 9 augusti 2011

    Kräm i all ära, men den bleknar i jämförelse med den kleinblå folkabubblan, vilken bil!!

  8. Hanna kl 17:09, den 9 augusti 2011

    Underbart foto på en störtskön bil!

  9. tina kl 21:47, den 9 augusti 2011

    Anna: Tack vare dig har jag idag fått lära mig vad kleinblå är. Kul! :-D

    Hanna: Visst är den fin, om än lite opålitlig! ;-)

  10. Camilla kl 08:02, den 10 augusti 2011

    Vi hade nybörjartur och hittade en kanonfin strand, både med sandstrand och klippor alldeles strax norr om själva Gräsö samhälle, kanske 5-6 minuter med bil norrut. Sååå fint! :)

  11. tina kl 22:41, den 10 augusti 2011

    Camilla: :-D

  12. Fråga picki: vinbärsfrossa! | pickipicki kl 10:42, den 30 juli 2013

    [...] En fråga som verkligen ligger i mitt eget intresse. Här på bärkollot är antalet vinbärsbuskar tresiffrigt, och mesta delen av det vi plockar blir just saft och gelé. Lite fantasilöst kanske, men rätt praktiskt både vad gäller tillverkning och förvaring. Dessutom tycker jag att en flaska hemgjord saft eller en burk gelé är en fin present att ge bort. Men hjälp oss att fylla det här inlägget med fler fina och roliga recept, guldstjärnor till alla recept som inte är saft eller gelé vetja! Vinbärsrecept på picki Koka vinbärssaft i saftmaja Svartvinbärsgelé Apropå gelé, vad är det där geléprovet egentligen? Vinbärsspecial Fuskglögg på svartvinbärssaft Vatten smaksatt med röda vinbär Rödvinbärsmuffins Långpannekaka med hallon och röda vinbär Rödvinbärsdessert Bärgazpacho Rosa smacki-smacki Rödvinbärssnittar Rödvinbärschutney Rödvinbärskräm [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen