Tervetuloa viinikioskille!

den 17 augusti 2011, kl 18:36

Jag har förresten glömt att tacka alla er som kom med så fina finska utflyktstips i somras. Några tips betade vi av, resten sparar jag i en liten låda att plocka fram vid kommande resor. Som tack för hjälpen tänkte jag bjuda på ett finfint tips tillbaka. En av dagarna på sommarkollot var det stora utflyktsdagen och mamman och pappan hade hittat på att vi skulle runda Näsijärvi, en inte så liten sjö. Det utom tävlan längsta, roligaste och inte minst godaste stoppet gjorde vi vid Teiskon Viinikioski. Ni svenskar som gissar att viinikioski betyder vinkiosk, har helt rätt i det. En gårdsbutik som säljer vin tillverkat av finska druvor och andra bär. I trädgården finns även en uteservering med utsikt över vackra sädesfält. Det är helt enkelt så hemtrevligt att det är lätt att fastna. Vi satt så länge att vi hann med att smaka på allt från nygräddad blåbärspaj och krusbärsbubbel med smak av honung till sillpudding och gelé gjord på surmjölk. Lika spännande som det var att smaka surmjölksgelé var det att titta in i familjens bastu, Finlands enda bastu som värms med solceller. Om jag säger så här, detta bygge hade gjort självaste Ernst Kirchsteiger stum. Det här fina lilla stället mitt i ingenstans (med ändå nära Tammerfors) är helt enkelt ett smultronställe man måste besöka om man har vägarna förbi. Ni andra får nöja er med att titta på bilderna.


Finfika


Kul fika, eget öl, sillpudding och surmjölksgelé

Sädesfält är näst efter rapsfält det finaste som finns

…och den omöjliga men möjliga bastun

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Tervetuloa viinikioskille!”

  1. Linda - Cupcakefluffan kl 19:42, den 17 augusti 2011

    Vilka härliga bilder, verkar vara ett supermysigt ställe, fast sillpuddingen hade jag hoppat över :-)

  2. Katarina kl 04:06, den 18 augusti 2011

    Håller med Linda :) sillpudding är inget för mig heller :)

  3. tina kl 09:07, den 18 augusti 2011

    Linda och Katarina: Men surmjölksgelé hade ni smakat va?

  4. Fröken Dill kl 11:23, den 18 augusti 2011

    Låter helt underbart, ja förutom surmjölksgelén då. Fungerar det verkligen att värma en bastu med solpaneler??
    Undrar fröken Dill som planerar att bygga vedeldad bastu

  5. Hanna kl 11:49, den 18 augusti 2011

    Vilket ställe! Urläckert ju :)

  6. tina kl 11:51, den 18 augusti 2011

    Fröken DIll: Inget klår givetivs en vedeldad bastu, vad kul att ni ska bygga en sådan! Den solvärmda når 70 grader, sen eldade dom upp temperaturen över det. Tufft var det!

    Hanna: Ja! :-)

  7. Kim kl 12:01, den 18 augusti 2011

    Oj, det var en konstig fika det! Sillpudding.. mjo, det hade jag nog kunnat äta allt.
    Raps- och sädesfält i all ära, min favorit är nog vallmo.

  8. tina kl 20:31, den 18 augusti 2011

    Kim: För att inte tala om linfält som ser ut som böljande hav! :-D

  9. Ansibecki kl 12:25, den 19 augusti 2011

    Coolt med solcellsbastu! :)

  10. tina kl 09:45, den 22 augusti 2011

    Ansobecki: :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen