En fisk som sprider ringar på vattnet

den 11 oktober 2011, kl 15:04

Det fina med bra recept är de gärna fungerar lite som ringar på vattnet, sprider sig åt alla håll samtidigt. Det värmer lika mycket i hjärtat när mina favoritrecept går hem hos andra, som när andras favoritrecept blir mina egna favoriter. Just av den anledningen önskar jag mig alltid recept i present, det är bland det finaste man kan få. Receptet på den här ugnsbakade fisken fick jag av Frida när jag fyllde år senast. Hon i sin tur har fått det från Coop, och innan jag hann med att dela med mig till er, så har fisken redan hunnit bli en favorit hos flera av mina vänner. En snabb ringar-på-vattnet-effekt är alltså ett mycket bra betyg på vår nya fiskfavorit.

Ugnsbakad mandelfisk
600 g vit fiskfilé (välj smart)
2 dl matyoghurt, 10 %
2 dl grädde
1 msk maizena
2 msk rapsolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk garam masala
0,5 tsk kajennpeppar
3 msk currypasta (masala)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk citronsaft
3 msk mango chutney
2 msk smör
2 dl flagad mandel

Blanda yoghurt, grädde och maizena. Fräs lök som skivats, finhackad vitlök och ingefära i olja tills de mjuknat (medelvärme, ca 2 min). Tillsätt kryddor och stek ytterligare någon min. Häll i yoghurtblandningen, koka upp och låt småputtra ett par min under omrörning. Tillsätt citronsaft och mango chutney. Lägg fisken i en smord ugnsform och salta. Slå på såsen och toppa med flagad mandel. Gratinera i ugn tills fisken är klar (ca 20 min). Servera med haricot verts och valfria gryn.

Skriv ut inlägg

12 kommentarer till “En fisk som sprider ringar på vattnet”

  1. Hanna kl 16:00, den 11 oktober 2011

    Huvudet på spiken! Det är därför bloggar är så bra. :)

  2. Alexandra - kärlek på tallrik kl 16:48, den 11 oktober 2011

    Vilka spännande ingredienser att äta tillsammans med fisk! Jag tycker också om att få recept, och att läsa andras (kanske därför jag BOR på bloggar som denna?) – och det gör mig otroligt glad när någon annan tycker om det jag lagat! <3

  3. Fröken Dill kl 16:53, den 11 oktober 2011

    Mmmmmmm, jag älskade den mandelfisk mamma lagade åt oss när vi var små och din variant lät nästan ÄNNU godare!
    Middagsdags!!!!
    Tycker en hungrig fröken Dill

  4. Helena mitt i smeten kl 22:03, den 11 oktober 2011

    Det där lät ju riktigt gott!

  5. Kim kl 10:07, den 12 oktober 2011

    Indisk-isch fisk, det låter ju superbt!

  6. Simone kl 19:31, den 12 oktober 2011

    hej,ja vill bara tipsa dig om att ja har en tävling hos mig och man kan vinna en underbar flame boy brännare.perfekt till matlagning/bakning
    Hoppas du är med
    Simone

  7. Mårtenssons kök kl 20:03, den 12 oktober 2011

    Men visst är det härligt med alla vandringsrecept, mycket bra idé att ge bort i present!

  8. tina kl 22:22, den 12 oktober 2011

    Hanna: Kan bara instämma!

    Alexandra: Eller hur! :-)

    Fröken Dill: Jag blir alltid hungrig när jag tänker på just den här fisken.

    Helena: Och gott är det!

    Kim: :-D

    Simone: Tävling!

    Mårtenssons kök: Vandringsrecept var ett fint ord, det ska jag lägga på minnet. Fler vandringsrecept!

  9. Caroline kl 18:04, den 29 oktober 2011

    Lagade denna fiskrätt i veckan med några ändringar och den vart sååå god!

  10. tina kl 10:32, den 30 oktober 2011

    Caroline: Hurra!

  11. Isflingan kl 21:48, den 28 augusti 2014

    Dröjde väldigt länge innan ringarna på vattnet nådde ända till mig. Men nu så…o gott var d! Väl värt att väntas på :)

  12. tina kl 18:56, den 7 september 2014

    Isflingan: Den här ska jag skriva upp på veckomenyn!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen