Han hittade vörten!

den 28 november 2012, kl 09:01

Jag hittade vörten! Det var det första Carl utropade när han stormade in genom dörren häromdagen. Sen höll han fram en pappmugg vars tjockflytande innehåll både till doft och färg påminde om den finska påskefterrätten memma, med malt ni vet. Så innan vörtbrödet från förra veckans bak ens ätits upp, tillverkades ett nytt. Och visst hade han ju helt rätt i att man inte kan baka vörtbröd utan vört, det borde vi ju ha fattat för länge sedan! Brödet blev förtrollande bra. Så vill ni impa på någon inklusive er själva, ut och leta vört (här hittar ni vörtkartan!) och baka sedan efter surdegs-Martins recept. Lova att ni testar! Vi talar alltså om det godaste (vört-)bröd jag ätit i hela mitt liv. 

Skriv ut inlägg

20 kommentarer till “Han hittade vörten!”

  1. Katarina kl 09:51, den 28 november 2012

    Ser mycket gott ut!

  2. Helena Ljunggren kl 11:10, den 28 november 2012

    Jag är ingen vörtare men min man är så här ska flörtas! :) Tack!

  3. tina kl 11:26, den 28 november 2012

    Katarina: Tur, för mycket gott är precis vad det var!

    Helena: Vörtflört! Det är ju fantastiskt! :-D

  4. Sanna kl 14:20, den 28 november 2012

    Jag bara älskar vörtbröd i alla dess former! Speciellt med julost på, mmmm… Tack för pepp, här ska bakas i helgen!

  5. Teresia kl 14:50, den 28 november 2012

    Gratulerar :D Var i Uppsala hittade han vörten? Tänkte prova med ”riktig” vört i år.

  6. carl kl 15:40, den 28 november 2012

    Teresia: Jag köpte den på Forsa Hembagari på Dragarbrunnsgatan. Kostade 25 kr/kaffemugg (cirka 300 g).

  7. Mollya kl 16:16, den 28 november 2012

    Häftigt! Måste nog testa :)

  8. tina kl 16:36, den 28 november 2012

    Sanna: Kul!

    Teresia: Forssa! Som för övrigt säljer Uppsalas godaste bröd och driver Güntherska som har Uppsalas godaste fika! :-)

    Carl: <3

    Mollya: Ja gör det vetja!

  9. Bland bakverk och kastruller kl 16:52, den 28 november 2012

    Jag bara älskar vört så gott! Jag fick köpa flytande vört på bageriet här i stan där jag bor, dom var inte riktigt glada för det men dom gick med på det iallafall!!!
    Tack för kommentaren på min blogg!!

  10. tina kl 16:53, den 28 november 2012

    Bland bakverk och kastruller: Hurra för att du fick!

  11. Ann-Louise kl 19:20, den 28 november 2012

    Gaaah vad gott! Lovar att bege mig ut på jakt för det här vill jag i-n-t-e missa.

  12. Kim kl 20:53, den 28 november 2012

    Åh, vörtkartan! Underbart. Vört får det bli!

  13. tina kl 21:32, den 28 november 2012

    Ann-Louise: Dig kan man lita på i alla (snöo-)väder! ;-)

    Kim: Hurra!

  14. Vi smygstartar advent | pickipicki kl 07:19, den 29 november 2012

    [...] Pepparkaksnötter Bästa vörtbrödet Kavringtårta med grönmögelost Finplock gånger 3 Publicerad i advent, radiomat | Inga [...]

  15. Teresia kl 09:03, den 29 november 2012

    Tack så mycket Tina :) Då ska jag se till att ta med mig en burk och traska dit på lunchen.

  16. Teresia kl 09:04, den 29 november 2012

    Jag håller med om både brödet och fikat :) Nu var det länge sedan jag var på Güntherska, så det kanske är dags igen!

  17. Teresia kl 15:03, den 29 november 2012

    Nu såg jag att även Carl själv var snäll nog att tala om vart han köpt vörten och hur mycket den kostade :D Tackar hela hushållet Pickipicki :)

  18. tina kl 16:30, den 29 november 2012

    Teresia: :-D

  19. Svart guld och pepparkakor « breadnerd kl 21:00, den 5 december 2012

    [...] doftade bra, men färgen var ju inte så ”vörtlik”. Häromveckan läste jag då på http://www.pickipicki.se/2012/11/han-hittade-vorten/ att flytande vört kunde köpas i Uppsala. Där fanns även en länk till ett recept på vörtbröd [...]

  20. Hej och välkommen advent! | pickipicki kl 08:57, den 28 november 2013

    [...] adventsfavoriter Långjästa lussebullar Bästa vörtbrödet Ugnsbakad brie med fikonmarmelad och rostade nötter Finplock gånger 3 Chokladtryffel med mörk [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen