Bröd

den 9 april 2008, kl 14:43


Rågbröd bakat med surdeg

Tunnbröd i stekpanna
Stompa
Pinnbröd
Bröd med fullkornsdinkel och torkad frukt

Frukostbullar med torkad frukt
Potatislimpa
Helenas brödflätor
Bästa Högbolimpan
Tinas farmors limpa
Tre linfrölimpor
Fridas pappas gotlandslimpa
Morotsbröd Favorit!
Pumpabröd
Rågbröd med kummin
Ett finskt rågbröd 
Rödbetsbröd med quinoa
Grötbröd
Bröd med fetaost och soltorkade tomater
Spenat- och getostfyllda bröd
Brödkrans fylld med spenat och getost
Pinnbröd
Stjälp-ut-bröd
Marockanskt bröd
Indiskt naanbröd
Pitabröd
Enkelt lantbröd
Kalljästa baugetter Favorit!
Frukostfrallor
Hannahs pappas kesofrallor
Baugetter
Vitlöksbröd
Finafina mellisbullar Favorit!
Hurtbullen
Mireilles frukt- och nötbröd
Renées goda bröd (dinkel och äpple) Favorit!
Yoghurtlimpa
Vörtbröd (Hitta vörten!)
Scones
Sconeshjärtan för två
Scones (turkisk yoghurt, fullkornsdinkel och linfrö)
Stekpannescones med kanel och kardemumma Favorit!
Äppelscones
Saffransscones
Blåbärsbröd
Faster Annikas norska under
Knäckebröd
Knäckebröd igen
Johannas knäckebröd
Knäckebröd i jultider
Baka bröd med rågsurdeg
Stompa
Davids bröd med rosmarin, valnötter och oliver
Focaccia

Solrosbröd för många (passar till buffé)
Valnötsbröd(surdeg)
Italienskt Bigabröd (surdeg)
Surdegsbröd med nakenhavre
Helenas surdegsbröd

Inte-bröd-men-åt-det-hållet
Karelska piroger med äggsmör Favorit!
Mormors rieska
Quesadillas med het kikärtsfyllning
Pizza
Leilas pizzadeg
Baka-surdegsbröds-tips
Mellismackor med våffeljärnet

Skriv ut sida

3 kommentarer till “Bröd”

  1. Sara kl 15:43, den 5 augusti 2008

    Blir lite nyfiken när jag ser att du verkar ha koppling till det finska köket. Jag är precis hemkommen från den årliga semesterveckan hos sambons släktingar i Österbotten. Med mig har jag en påse malt. Problemet är bara att de recept jag kommit över är så fulla med sirap att bröden mer verkar vara kakor än matbröd. Du råkar inte sitta på något kul maltbrödsrecept med lite mindre av det söta?

    /Sara

  2. tina kl 00:23, den 6 augusti 2008

    Malt får mig att längta efter åländskt svartbröd, något jag åt för ett par år sedan och längtat efter sedan dess. Efter att ha misslyckats med jakt på brödet här hemma bestämde jag mig i vintras för att baka eget svartbröd. Men, då hittade jag ingen malt! Efter många om och med så kom jag över en burk maltsirap. Vilket projekt det var! Vi höll på i flera dagar, brödet skulle jäsa i omgångar, penslas och lindas. Vi hade
    bunkar, deg och bakdukar överallt. Men, brödet blev inte vad jag fantiserat om så länge. Istället blev det sisådär gott, och, det blev hur många bröd som helst (skymtade faktiskt en bortglömd en längst inne i frysen häromdan).

    Vad jag minns var det en del sirap i brödet också, men det var å andra sidan väldigt mycket av allt. Så nej, jag sitter inte inne med något bra maltbrödsrecept. Jag känner dock hur min svartbrödslängtan just sattes igång! Nästa gång jag är i Finland ska jag köpa riktigt malt och göra ett nytt försök. Om du kommer över ett bra maltbrödsrecept så hojta till vetja. :)

  3. Sara kl 11:38, den 17 augusti 2008

    Jag älskar också det åländka svartbrödet, men det är som du säger inte så lätt att få tag i. Inte lätt att baka heller för den delen. Svärmor gör något liknande, men den blir ganska degig och stabbig.

    När längtan efter något riktigt gott att lägga osten på blir alltför stor brukar jag gå till Hötorgshallen och köpa Malaxlimpa.

    Jag ska luska vidare efter maltbrödsrecept – ha det gott!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008








Besökstoppen